Antigona

Antigona

Locuri libere: Terminat

Durată: 100 minute
Gen: Tragedie
Vârstă: Orice

Descriere

Dragi spectatori, Vă aducem la cunoștință că premiera „Antigona” după Jean Anouilh în regia lui Dumitru Griciuc se amână (pe motiv ce nu depinde de noi) de pe data de 12 aprilie pentru - 16 mai curent. Primiți scuzele de rigoare ale administrației TNVA.


după Jean Anouilh în regia lui Dumitru Griciuc este un spectacol ce invocă istorisirea antică a lui Sofocle: Antigona este nepoata despoticului Creon, conducătorul Tebei; acesta decisese ca corpul neînsuflețit al fratelui Antigonei să fie lăsat pradă disprețului public. Antigona sfidează voința lui Creon și reușește să își îngroape fratele în secret. Când află că voința i-a fost încălcată, Creon devine o explozie de furie, ură și dorință oarbă de răzbunare…Spre deosebire de autorul antic, care a pus în scenă lupta oamenilor împotriva zeilor și a destinului, Jean Anouilh umanizează lupta, iarAntigona și toți eroii devin arhetipuri cu incidentecontemporane.

Vă îndemnăm, dragi spectatori, să veniți și să vedeți câtă energie și câte nuanțe expresive se pot naște și exploda pe o scenă de teatru în poveste tragică a Antigonei, văzută regizoral de maestrul Dumitru Griciuc și jocul pasionant alactorilor TNVA.


Sala mare - 150 lei

Balcon - 100 lei